Hvem er forfatteren?

Lad mig først præsentere mig selv:

“Jeg hedder Per, og jeg har en senhjerneskade”!

Selvom man har været hjerneskadet, kan mange ofte selv genopbygge hjernen i et omfang, så man f.eks. kan køre bil, skrive bøger, spille bridge, og i det hele taget leve et normalt og harmonisk liv igen!

I begyndelsen troede jeg ikke rigtigt på at det var muligt, men jeg tog gudskelov fejl.

Når jeg som skadet eller pårørende møder omverdenen, føler jeg mig ofte meget alene, fordi mange raske mennesker i Danmark, slet ikke aner hvad en senhjerneskade er, og derfor har svært ved at møde mig og dig med anerkendelse og respekt. Men jeg står ved de vilkår, som blev min skæbne , og jeg gider ikke længere fortie det, for at please andre.

Jeg ved naturligvis godt, at alle I andre 120.000 og jeres nærmeste 3-400.000 pårørende, deler præcis de samme erfaringer som jeg selv.

Men det er kun når vi er alene, vi føler os lidt svage. Jeg fik derfor en god ide. Hvad nu hvis jeg f.eks. skrev en sober og konstruktiv bog om, hvad det i virkeligheden er at være skadet og pårørende, og lod alle de mennesker jeg kender læse bogen, ændrer det så på noget? Altså helt uden sygehistorier, diagnoser, hospitalsophold, jammer og selvmedlidenhed, men i stedet en sober bog, som andre kan lære noget af.

Svaret er et klingende: Ja, det gør virkelig en forskel. En kæmpeforskel.

Hvad nu, hvis vi beslutter at stå sammen -du og jeg og os alle sammen, og var fælles om udbredelsen af sandheden om vores fælles handicap.

“Men hvordan i al verden skal det ske?” vil nogen af jer sikkert spørge og hvor er det lige jeg som skadet kommer ind I billedet?

Derfor tænkte jeg: Hvem siger, at alle andre senhjerneskadede her i Danmark ikke også ville kunne opleve det samme som jeg, hvis deres omgivelser læste min bog. Men de mennesker i dine omgivelser der virkelig har brug for bogen, hører næppe om den, fordi de ikke opsøger noget som de ikke tror der findes.

Men jeg er nu ikke så let at stoppe. Jeg er nemlig blevet  stærk og vedholdende af min  skade.

Hvad nu, hvis jeg får nogle af I andre, der selv “har skoen på”, til at læse bogen, og til at hjælpe mig med at udbrede kendskabet til bogen. Så kan vi stå sammen og måske gøre en forskel, for ikke blot os selv og vores familie, men også for alle dem der kommer til i fremtiden.

Jeg håber derfor at Du vil være ambassadør for alle os, og på den måde være med til at gøre en forskel. Del f.eks. kendskabet til bogen med alle dem du kender, og snak om bogen i din hjerneskadeforening, med din sagsbehandler, din læge, blandt dine venner, naboer, ja alle dem du møder, og som du måske savner lidt forståelse fra.

Ud over at dele linket til min hjemmeside www.perleth.dk , kan du også gratis få tilsendt nogle særlige flotte bogkort/bogmærker, der er i postkortstørrelsenA6. De er dobbelttrykt med bogens for-og bagside. Dem kan du lade ligge fremme i din lokale hjerneskadeforening, eller give dem til dine pårørende og venner.

Når du har brugt kortene, kan du gratis rekvirere flere, ved en email til mig på

doper@stofanet.dk

Vi er i samme båd.

Kærlig  hilsen

Per Leth.

Tilbage til forsiden