Foredragsholdere

Foredrag om hjerneskader 

i Østjylland:

Casper Svane fra Randers

”Med livet på 25 minutters standby!”

  • Et foredrag der sætter tingende i perspektiv og giver stof til eftertanke!

I 2010 blev jeg, Casper Svane, daværende direktør i Svane Glas A/S, ramt af et hjertestop, hvor jeg blev erklæret klinisk død i 25 minutter. Lægerne stillede mig et liv som grøntsag i udsigt, men jeg trodsede alle odds og har efter en lang og hård kamp i dag kæmpet mig tilbage til livet.

Jeg er i dag meget bevidst om, hvordan jeg med familiens støtte er nået så langt. Nogle af de parametre, der har haft størst indflydelse på mine store fremskridt er tro, håb og kærlighed. Motion har også haft stor betydning – både den motion jeg dyrkede før mit hjertestop, og den motion jeg dyrker nu.

Jeg tager gerne rundt i landet og holder foredrag, til tider med mine to børn, hvor vi alle tre deler ud af vores historie og erfaring med et sådant sygdomsforløb. Foredraget omhandler bl.a. tiden før mit sygdomsforløb, den dramatiske morgen hvor mit hjerte sagde stop samt mit behandlingsforløb, herunder hvad vi som familie selv har måttet gøre for at forbedre min tilstand. Ligeledes hvilke erfaringer og tanker jeg sidder tilbage med i dag omkring sygdomsforløbet, min dagligdag og fremtiden. Mine børn beretter om sygdomsforløbet set med familiens øjne.

Hele mit og min families liv er i dag blevet sat i et helt andet perspektiv – vi har alle ar på sjælen, men forløbet har også gjort os til dem vi er i dag og om muligt, er vi som familie blevet endnu tættere knyttet. Vi håber med dette, at vores erfaringer kan bibringe andre håbet og troen på, at fremskridt er mulige.

Er du interesseret i at vide mere, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 20732255 eller caspersvane@hotmail.dk – jeg ser frem til at høre fra dig.

 

I Østjylland :

 

 

 

 

 

 

Lars Spliid Nielsen i Aarhus

Foredragstitel: At blive ramt af en hjerneskade, når vi er over 60 år.

Jeg fortæller om de skjulte skader efter en hjerneskade. Om den angst der følger med. Den sorg der rammer familien. Arbejdslivet. Apopleksi. Livet efter hjerneskaden ramte. Sorgen der følger med, for den ramte og de nære pårørende.

Lars kan træffes på tlf:  26996411 eller på Email: larsspliid@gmail.com

 

PÅ FYN:

Bjarne Fischer fra  Odense

Er et dynamisk menneske, der dels er aktiv som foredragsholder, og som til daglig arbejder som frivillig i Odense. Her er Bjarne særdeles vellidt og har været kåret, som årets iværksætter. Bjarnes personlige styrke, er helt klart hans sociale og samfundsmæssige engagement. Det kommer særligt til udtryk i aktiviteter hos f.eks. Amnesty International og i Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde.

Foredragets titel: En strikfejl i kysen 

Bjarnes foredrag bygger på hans mange spændende personlige livserfaringer, med fokus på resultaterne af den vedholdende genopbygning af hjernen, tilværelsen i almindelighed, og i kunsten at etablere et godt og meningsfyldt liv, trods hjerneblødning i en tidlig alder.

Han er et lysende eksempel på, hvad der egentlig sker, når man anbringer sig selv på stolen i “kontroltårnet”, og påtager sig hovedrollen i rehabiliteringen, efter at have sluppet starthjælpen, hos de offentlige tilbud.

Disse emner indgår i hans  foredrag, der både kan forgå i Region Syd og Region Sjælland. Foredraget kan evt. tilpasses til Institutioner der uddanner til “væsenet” (fysioterapeuter, social- og sundhed, sygepleje mv.)

Bjarne kan kontaktes for yderligere oplysninger på

tlf: 28407485 og mail adressen til bjarne.fischer@nal-net.dk

 

MIDTJYLLAND :

Jakob Schjermer

Om foredraget:

Året 2016 fik voldsomme konsekvenser både i form af skader og personlig nedgang. Jeg var efter en trafikulykke igennem et selvbetalt rehabiliteringsforløb på Vejlefjord som hjalp mig videre i livet. Jeg ønsker at dele mine erfaringer for at hjælpe andre til at se hvordan man kan vende situationen så man styrket kan komme ud af et voldsomt forløb. Mit foredrag handler om motivation, vilje, håb og den kendsgerning at man godt kan overvinde stribevis af nederlag.

 

  • Hvordan finder man motivation når alt ser håbløst ud?
  • Hvordan overvinder man nederlagene og stadig holder gejsten til at nå sit mål?
  • Hvorfor er relationer altafgørende for en god rehabilitering?
  • Hvordan undgår man at en livskrise vil forfølge en resten af livet, og at man dermed ikke kommer ud af den onde spiral som kan ødelægge ens fremtid?
  • Hvorfor man skal lære af sine personlige nedgange for at rejse sig som en endnu bedre udgave af sig selv?
  • Hvilke fundamentale problemstillinger eksisterer i kommunerne og i det genrealle velfærdssamfund?

Om foredragsholderen:

Jeg var i en alder af blot 19 år passager i et trafikuheld som gav mig svære kognitive vanskeligheder og føleforstyrrelser i store dele af kroppe. Jeg er i dag kommet langt i forhold til min genoptræning og er i gang med at studere Business Development Engineering.
Jeg ønsker at mit foredrag kan motivere folk på alle mulige forskellige måder og vise at man godt kan lykkedes med det umulige.

Kontakt Jakob hvis du ønsker at booke eller høre mere om muligheden for et foredrag på

Tlf: 2834 1038 eller mail: j.schjermer@hotmail.com

 

 

 

Sydjylland :

Mikael Vittrup fra Kolding

Mikael er foredragsholder og forfatter til bogen Flyvske Tanker:

I sit foredrag fortæller Mikael Vittrup, om sine oplevelser af at være tæt på døden, om kampen for at vende tilbage til et almindeligt liv og de tanker, som strømmede igennem ham. Han videregiver i bogen under hovedsigtet Lev nu livet ordentligt en række gode råd til den ramte, pårørende og mennesker, som arbejder med ofre for hjerneblødninger, blodpropper og hjerneskader.

Mikael holder foredrag overalt i landet, og kan træffes på tlf: 22389886.eller mail mikaelvittrup@hotmail.com. Hvis du selv kontakter Mikael, kan du købe hans bog, Flyvske Tanker. I papirudgaven er prisen 150,-kr plus forsendelse (ca. 40kr).

Vestjylland:

 Nordjylland:

Sjælland: 

 Fyn: