Kærlighed

Kærlighed

 Lige fra vi fødes, har alle mennesker en indbygget længsel. En følelse af at være ukomplette. Derfor præges vores liv ofte af en søgen efter noget der kan hele os. Noget eller nogen der kan gøres os lykkelige resten af livet. Det er, som om vi kun er halve mennesker, og derfor må finde den anden halvdel, før vi bliver lykkelige og tilfredse med livet.

To slags kærlighed

Ægte kærlighed bor i dit sande jeg. Den er betingelsesløs og uforgængelig. Ægte kærlighed, opstår ikke ved primitiv fysisk tiltrækning. Men ved at være på bølgelængde med et medmenneske og fornemme en samhørighed og genkendelse, af noget i os selv.

Ægte kærlighed forudsætter dermed, at vi elsker den del af os selv, som vi genkender hos den anden. Derfor er det en rigtig god ide, at få afdækket og erkendt hvem man egentlig selv er, før man hovedkulds kaster sig ud i elskovslivet.

 

Når man først erkender alle sine mange sider, kan man gradvist acceptere og tilgive sig selv, for det der nu engang er i virkeligheden. – Også den del, man ikke er meget for at indrømme, og som man måske ofte har forsøgt at skjule.

Ægte kærlighed er sprogløs, og dermed uden argumenter eller fornuftsmæssige betragtninger. Den ægte ubetingede kærlighed, er imidlertid ikke særlig udbredt. Det er derimod den såkaldte egoistiske kærlighed. Jeg elsker dig fordi…. er et typisk udtryk for en betinget og skrøbelig relation, der kun varer så længe kontrakten overholdes.

Den ægte kærlighed, kan bedst udtrykkes som: Jeg elsker dig fordi du er – For altid og uanset hvad der så end sker.

Begge dele kan sagtens forekomme i samme relation, og på samme tid, men gør det ikke altid. Faktisk kun sjældent.

Egoistisk kærlighed er lidt ligesom i forretningslivet. Her gælder reglen om “noget for noget.” Her er “kærligheden” betinget af drømmen om, at den anden opfylder alle vore behov, resten af livet. Dette er naturligvis en tåbelig og urealistisk forventning, til et andet menneske. Ingen kan i længden leve op til dette lidt romantiske, utopiske og urealistiske mål. Verden, kroppen og livsvilkårene ændres jo dag for dag, og selvom mange gør sig umage for at drømme sig tilbage til de gode gamle dage, har ingen nogensinde haft held med det.

Hvis der er en uaccepteret part af  os selv,  som vi endnu ikke har opdaget eller accepteret, ender det med at udfolde sig som uopfordret kritik af partneren, hver gang der er lejlighed til det.

Derfor er den egoistiske kærlighed også meget skrøbelig, og kan let vendes til endeløse konflikter, med uopfodret kritik, mistro, kontrol og af og til had af uanede proportioner.

Nogle gange plager egoet et mennesker i årevis, og hos nogle kan selv hadet vare hele livet.

Det hele begynder altså med en selv.

Find dit sande jeg. Anerkend at det forholder sig sådan. Tilgiv dig selv, og slut fred med det hele.

Selvom vores ego måske kun kan se fejl hos andre, er det  aldrig for sent at begynde at se sig selv i spejlet.

Og du er ikke alene….Eckhart Tolle hjælper gerne til med det.

Hvis du har intentioner om at leve et langt liv, i harmoni med den samme partner, kan du med fordel sætte dig ind i hvad en PAINBODY er for noget.

Hvis du fandt denne side brugbar og informativ, må du gerne dele linket med andre, der kunne have glæde af den. Det gør du ved at klikke på et af de små blå links (FB, Twitter eller e-mail) herunder.