Neurorehabilitering
– Hvordan man rent praktisk genopbygger de svækkede celler i hjernen, efter f.eks. kriser, sygdom eller ulykker.
Denne side handler bl.a. om hjernens funktioner, hjerneskader, forebyggelse af dem og myterne. Den har særligt fokus på, hvad du selv stiller op, når du på den ene eller den anden måde, støder på fænomenet hjerneskade i dit liv. Det kan f.eks. være efter Covid-19, eller en af de mange andre respirationssygdomme, der reducerer iltmængden til hjernen(Hypoxi) i en kortere eller længere periode. Det kan naturligvis også være efter stroke, hjertestop, drukning, OSAS-blodpropper, MCI o.s.v..
Hjernen er det organ, der er allerbedst til at genopbygge sig selv. Altså til at lave nye celler i stedet for dem, der evt. er gået tabt. Videnskaben om denne særlige proces kaldes for (Neurogenese). Alle er født med evnen til at genopbygge nye hjerneceller, men kun de færreste er klar over, hvordan man i praksis speeder processen op. De fleste skader er forholdsvis små og usynlige, og de kaldes MCI – (Mild Cognitive Impairment).
Når der “kun” er tale om MCI, er det derfor en forholdsvis taknemmelig opgave, at hjælpe hjernen, til at reparere sig selv, når man kommer hjem fra hospitalet.
Siden her er specielt velegnet:
Hvis du selv har fået en hjerneskade
Hvis du kender en der har fået en hjerneskade
Hvis du blot er nysgerrig, efter at lære mere om emnet. F.eks. hvordan du selv undgår at få en skade på hjernen. Og hvordan du helt præcis gør, og hvad du ikke skal gøre, når du selv, eller en du kender får en hjerneskade.
Læs forordet af Psykolog og Adjunkt Malene Flensborg Damholt, Aarhus Universitet her:
Læs boganmeldelsen af Hjerneskadeforeningens direktør her :
Bogen kan lånes som paperback på alle landets førende biblioteker.
ISBN: 978-87-7018-679-7
Lån bogen gratis på eReolen her :
Myter og fakta om hjerneskader
Danmarks Biblioteks Centrals bedømmelse af bogens relevans og litterære kvalitetsniveau:
Hjerneskadeforeningens hjemmeside
LIV DER REDDES – SKAL OGSÅ LEVES !