Service og reservedele

Service og reservedele

De fleste reparationer og udskiftninger af reservedele, kan man selv lave.

Alle CPAP-maskiner har et luftindtag, hvor al den luft der er i soveværelset, i løbet af natten passerer igennem, før den sendes ned i vores lunger.

Da vi ikke ønsker at alt det støv der er i lokalet, samt de mange bakterier der findes i denne luft direkte ned i lungerne, har man valgt at sætte et særligt luft filter foran denne åbning.

Her ses filteret, der er monteret under en lille gennemhullet klap, på siden af CPAP’en. det er tydeligt at det gamle filter en snavset, og foran ses det nye rene filter.  Hvor hyppigt man skal skifte dette filter, afhænger af hvor rent der er i soveværelset. Man er nødt til at kontrollere mindst en gang om måneden, og så udskiftet filtret, hvis der er synlige tegn på tilstopning.

 

Herover ses CPAP’ens vandtank. Vandtankens indre kammer, har en tilbøjelighed til at kalke til, ovenpå metalpladen i bunden. Jeg plejer at fylde eddike i bunden af karret, og lade det står et par timer til kalken er opløst. Derefter tømmer jeg eddiken af, og rengør kammerets indre med sæbevand, og derefter skyller jeg efter med rigeligt rent postevand. Dette gøres også efter behov, fordi der er stor forskel på kalkindholdet i det vand vi benytter.

 

Herover ses Full Face masken fra Resmed adskilt og klar til afrensning.

Alle plastikdelene renses i en let opløsning af sæbevand med efterfølgende afskylning i rent vand. Brug evt. vatpinde i alle revner og kroge. Lad derefter delene tørre et par timer, før du samler masken igen.

De fem dele kan let udskiftes hvis de er slidte eller defekte. Alle plasticdele  trykkes let på plads efter afrensningen og passer som fod i hose. Det kræver dog nogen øvelse, før man kan gøre det i blinde.

Det er især to ting der kræver hyppige eftersyn, og det er Headgearet og Maskemembranen.

Headgearet er af gummi og udvider sig ved brug, og bliver i løbet af en måned eller to så slapt, at det ikke er længere er muligt at stramme remmene op og opnå fuld tæthed. Maskemembranen er også af gummi og kan bliver slidt eller der kan opstår revner, der gør at masken lækker luft. 

Hvis du fandt denne side brugbar og informativ, må du gerne dele linket med andre, der kunne have glæde af den. Det gør du ved at klikke på et af de små blå links (FB, Twitter eller e-mail) herunder.